Openingstijden : Maandag t/m vrijdag - 08.30h tot 17h
  Contact : +31 243 658 877

Sommige rimpels ontstaan door overmatige inspanning van bepaalde gelaatsspieren. Na verloop van tijd kunnen deze rimpels bij sommige personen zorgen voor een opvallende gelaatsuitdrukking: plezier, verbazing, boosheid, en dergelijke.

Deze bewegingsrimpels en fronsrimpels kunnen, evenals kraaienpootjes, met succes worden behandeld met een stof die botuline toxine type A wordt genoemd.

Botox® is de naam van het product dat reeds meer dan 20 jaar als geneesmiddel wordt gebruikt voor diverse medische behandelingen van spierdisfunctie. De laatste jaren wordt het eveneens toegepast in de esthetische chirurgie.

Gebruik makend van een micronaald wordt een heel kleine hoeveelheid product op een welbepaalde plaats van de gelaatsspier geïnjecteerd. Hierdoor wordt de spier ontspannen en stopt de spierbeweging die de bewegingsrimpels veroorzaakt. U ziet er jonger uit en hebt een meer ontspannen uitstraling.Het effect neemt toe op langere termijn omdat u bepaalde automatismen afleert en omdat het spiervezelvolume afneemt.

Een Botox® behandeling veroorzaakt weinig ongemak mits de indicatie juist gesteld is en de behandeling gedaan wordt door deskundigen met anatomische kennis en kennis van rimpelbehandeling. Lichte roodheid kan optreden maar u kunt na de behandeling direct uw werkzaamheden hervatten. Het zichtbare effect van de inspuiting treedt binnen de week na het toedienen van de inspuiting op.

Voor algemene informatie over rimpelbehandeling verwijzen we u naar onze folder in PDF-formaat over rimpelbehandeling.OVERMATIG TRANSPIREREN Botox® wordt vandaag de dag eveneens gebruikt bij overmatig transpireren. Klinische studies bewezen dat Botox® injecties succesvol zijn voor het behandelen van overmatig transpireren. De plaatsen waar de zweetklieren zich bevinden worden selectief behandeld met kleine injecties van Botox® met micronaalden. De behandeling is effectief gedurende een periode van vier tot zes maanden.Het is geen definitieve behandeling, zodat periodiek herhalingsbehandelingen nodig zijn.