Openingstijden : Maandag t/m vrijdag - 08.30h tot 17h
  Contact : +31 243 658 877

Een buikwandcorrectie, ook abdominoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep ter correctie van een zware buik. Bij deze ingreep worden overtollig vetweefsel en overtollige huid ter hoogte van de onderbuik weggenomen. Soms worden de onderliggende spieren eveneens opgespannen om zo een gladde strakke buik te bekomen.

De buikwandcorrectie is geen middel om overgewicht kwijt te raken maar kan na het afslanken helpen als overtollige huid het moeilijk maakt om kleding te dragen die goed aansluit.
De abdominoplastiek is een chirurgische ingreep waarbij men ongeveer een drietal dagen in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Enkele dagen na de ingreep kunnen de dagelijkse activiteiten worden hervat, op voorwaarde dat zij geen ongemak veroorzaken. Autorijden kan men gewoonlijk na de eerste week. Men moet zich wel bewust zijn van het feit dat het verrichten van handelingen waarbij men moet rekken, een verbreding van het litteken kan veroorzaken, zodat dit vermeden moet worden gedurende de eerste zes weken na de ingreep. Dit geld eveneens voor sporten. Tevens is het belangrijk om gedurende zes weken een lipopanty, een steunend korset of buikband te dragen.

Als men alleen een correctie heeft van een “kleine” onderbuik, dan spreekt men van een “mini-abdominoplastiek”. In dit geval is de ingreep eenvoudiger en kunt u dezelfde dag naar huis.
Heeft men enkel een lokale vetophoping ter hoogte van de buik en is de buikhuid voldoende elastisch, dan zal een liposculptuur een betere oplossing zijn. Heeft men daarentegen reeds een groot huidoverschot, dan moet men beseffen dat het lokaal verwijderen van dit vetweefsel door liposculptuur het huidoverschot zal verergeren.

Het is belangrijk dat lengte en gewicht in evenwicht zijn alsvorens men geopereerd kan worden. Dit omdat de meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben.

De resultaten van een buikwandcorrectie stemmen meestal tot tevredenheid. Er kan echter geen garantie worden gegeven voor een goed resultaat of een absolute symmetrie van de buik. Bovendien duurt het 3 tot 4 maanden voordat de buik zijn definitieve vorm heeft.

Uiteraard is een gezonde levensstijl van belang om het verkregen resultaat te behouden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze buikwandcorrectie-folder in PDF formaat.

Voor en Na

buikwandcorrectie1   buikwandcorrectie2