Openingstijden : Maandag t/m vrijdag - 08.30h tot 17h
  Contact : +31 243 658 877

Schaamlipverkleining

Te grote schaamlippen kunnen erg hinderlijk zijn. Zowel bij sporten, fietsen en vooral bij bepaalde kleding kunnen deze pijnlijk in de knel komen te zitten. Schaamte verhindert veel vrouwen te informeren naar correctie mogelijkheden.

Met een eenvoudige ingreep, liefst onder algehele narcose, kan een deel verwijderd worden. U kunt dezelfde dag weer naar huis.

Klachten

Als gevolg van diverse redenen kunnen de binnenste schaamlippen (labia minora), groter zijn dan de buitenste schaamlippen (labia majora). Waardoor er lichamelijk klachten als pijn of ongemak bij dagelijkse bezigheden zoals fietsen,paardrijden of bij de gemeenschap kunnen ontstaan. Daarnaast bestaat ook een puur esthetische wens voor correctie.

De behandelingsmogelijkheden

Tijdens het consult geeft de plastisch chirurg u uitvoerig de gelegenheid om uw klachten en wensen te bespreken. Hij onderzoekt u en bepaalt aan de hand van het onderzoek de juiste behandelmethode. Er bestaan diverse methoden omeen reductie van schaamlipweefsel te verkrijgen. De twee meest toegepaste technieken zijn een verticale reductie of een wigexcisie. Uw plastisch chirurg zal met u de meest geschikte bespreken. Vooraf dient gezamenlijk te worden bepaald hoeveel van de kleine schaamlippen u verwijdert wilt hebben. Wenselijk is vaak om het uitstekende deel van de binnenste schaamlippen (labia minora) te verwijderen zodat deze in staande positie niet meer zichtbaar is. Echter er bestaat vaak een persoonlijke voorkeur en daarom is afstemming noodzakelijk.