Openingstijden : Maandag t/m vrijdag - 08.30h tot 17h
  Contact : +31 243 658 877

Blog

Verhuisbericht

Nieuwe Locatie:

Esthetiek Nijmegen gaat verhuizen per 26 juni 2017

Poli Jonkerbosch

Meldpunt  4B

Burgemeester Daleslaan 27, 6532 CL Nijmegen

Tegenover de ingang van het Goffertstadion.

Lees meer

Informatie over borstimplantaten

De Nederlandse vereniging voor Plastische Chirurgie heeft naar aanleiding van het televisie programma Zorg.nu van 8 november een artikel geschreven. U kunt het artikel lezen middels deze link: https://www.nvpc.nl/nieuws_detail.php?nieuws_id=295

Voor verdere vragen over prothesen kunt u uiteraard met uw vragen bij ons terecht. Neem hier contact met ons op.

Lees meer
First Impressions Esthetiek Nijmegen

Gratis informatieavond op 14 november bij Esthetiek Nijmegen

First impressions last 4 ever! Wilt u ook graag de beste eerste indruk achterlaten? Kom dan naar de gratis informatieavond van Esthetiek Nijmegen!

Op maandag 14 november 2016 hebben de plastisch chirurgen van Esthetiek Nijmegen weer een gratis informatie avond in het Sanadome:

Tijdens deze avond kunt de chirurgen persoonlijk ontmoeten en alles vragen op het gebied van zowel verzekerde zorg als niet verzekerde zorg in de vorm van een speeddate met de plastisch chirurgen.

Er wordt informatie gegeven over behandelingen zoals:
-Injectables
-Borstvergroting
-Bovenooglid correctie
-Facelift
-Laserbehandelingen

Zie voor een overzicht van meer behandelingen het menu-item behandelingen.

Vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur bent u van harte welkom in het Sanadome:

Weg door jonkerbos 90

6532SZ Nijmegen

 

Schrijf u nu geheel vrijblijvend in voor de gratis informatieavond van Esthetiek Nijmegen!

[contact-form to=’jellederijke@gmail.com, a.sanders@cwz.nl’ subject=’Inschrijving Openavond 10 oktober’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][/contact-form]

Lees meer
Sanadome Nijmegen

Esthetiek Nijmegen Samenwerkingspartners

De plastisch chirurgen van Esthetiek Nijmegen en de schoonheidsspecialisten van Sanadome werken samen. Onder één dak in Sanadome Nijmegen bieden wij een op elkaar afgestemd behandelplan voor beauty, huidverbetering, anti-aging en plastische ingrepen.

David Wijnberg, plastisch chirurg bij Esthetiek Nijmegen: “Door deze samenwerking bieden we de zekerheid van een ziekenhuis én de luxe van een privé-kliniek in het Spa en Wellnesscenter van Sanadome. Behandelingen door erkende specialisten op beide vakgebieden geven synergie tussen beauty en plastische chirurgie. Bij behandelingen door onze NVPC-geregistreerde chirurgen kan de begeleiding voorafgaand aan behandelingen en erna bijdragen tot een beter, sneller en optimaler resultaat.”

Karolin de Vries, Health & Beauty Manager Sanadome, legt de reden voor de samenwerking uit: “Onze schoonheidsspecialisten krijgen vaak vragen over huidaandoeningen, maar ook over plastische chirurgie. Door de samenwerking tussen onze ANBOS/ ISPA-geregistreerde schoonheidsspecialisten en de plastisch chirurgen bieden we een ideale professionele en veilige basis voor het aanpakken en verzorgen van de huid. We zijn nu in de gelegenheid een compleet advies te geven en het behandelplan, van plastisch chirurg tot huidspecialist, goed op elkaar af te stemmen.”

Gratis informatieavond start weer in het najaar

Elke maand is een gratis informatieavond. De professionele huidspecialisten enplastische chirurgen geven kosteloos advies over bescherming van de huid, het herstel van een reeds beschadigde huid of het corrigeren van imperfecties.

Lees meer

Hoe kies je als consument de juiste plastisch chirurg

Borstendokter Rock G. vrijgesproken. Zie hier het RTL4 nieuws item van afgelopen vrijdag:
Strengere regels plastisch chirurgie (link naar video op RTL website)
Eén van onze plastisch chirurgen Dr. D. Wijnberg schreef er een artikel over.

Wantoestanden

De zoveelste niet opgeleide plastisch chirurg Rock G. wordt vrijgesproken van zijn wandaden. Nu zegt de minister met strengere regels te komen, maar dat staat bij de cosmetisch en laser chirurgie al jaren op stapel. De plastisch chirurgen, die een opleiding van vele jaren moeten doorstaan om te mogen praktiseren wachten hier al lang op. Cosmetisch artsen, kno artsen, huisartsen, kaakchirurgen, basis artsen, maar ook niet artsen proberen al jaren geld te verdienen in de cosmetische chirurgie. Gek genoeg is het electief opereren van gezonde mensen één van de meest veeleisende disciplines. Zowel de plastisch chirurgen en vooral de consumenten zijn hier de dupe van. Onze beroepsnaam wordt ten schande gemaakt en de cliënt wordt verminkt.

Hoe kun je dit voorkomen als consument?

Het advies voor de cliënt voordat je naar een consult gaat luidt als volgt; bel bijvoorbeeld de NVPC (Nederlandse vereniging voor Plastisch Chirurgie: 030 7670484) en vraag of degene die je gaat helpen een geregistreerd plastisch chirurg is. Je kunt ook via de website nvpc.nl zoeken op plaatsnaam naar geregistreerde plastisch chirurgen. Is hij of zij niet geregistreerd, ga er dan niet heen. Ontmoet je je specialist voor het eerst, vraag hem naar zijn diploma’s en titels. Vraag ook naar zijn ervaring in jouw ingreep en hoeveel hij of zij er heeft uitgevoerd. En vertrouw uiteraard op je onderbuikgevoel. Is er iets niet helemaal pluis, win dan eerst nog meer informatie in.

Misleiding in termen

Alle verzonnen namen zoals bijvoorbeeld cosmetisch chirurg zijn geen geregistreerde plastisch chirurgen en zij zijn dus niet opgeleid om deze ingrepen uit te voeren. Zo denkt de consument waarschijnlijk bij de term aangezichts plastisch chirurg ook dat dit een plastisch chirurg betreft, hetgeen niet zo is. De term is misleidend omdat dit suggereert dat dit een plastisch chirurg betreft terwijl dit KNO artsen zijn. Veel mensen weten dit niet. Logisch ook, want het is niet hun vakgebied.

Laat de minister met de NVPC duidelijke wetten voorschrijven en alle charlatans oppakken. Dan kunnen de cliënten met een gerust hart hun ingreep bij een ervaren, geregistreerde specialist ondergaan.

David Wijnberg Plastisch chirurg

Lees meer

Borstkankermaand van start met live borstreconstructies op 1 oktober

Vrouwen met borstkanker te weinig op de hoogte van reconstructieve mogelijkheden

12 september 2014 – Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) start de Borstkankermaand dit jaar met borstreconstructies in diverse ziekenhuizen in Nederland, die live zijn te volgen via internet. In totaal doen 9 ziekenhuizen verspreid over Nederland mee aan dit bijzondere initiatief. Veel vrouwen met borstkanker zijn niet op de hoogte van de reconstructieve mogelijkheden na borstkanker. In Nederland
wordt per jaar bij ongeveer 15.000 vrouwen borstkanker geconstateerd. Met de live uitzendingen wil de NVPC in het kader van de Borstkankermaand aandacht vragen voor de reconstructiemogelijkheden die vrouwen met borstkanker hebben, die voor hen van grote betekenis kunnen zijn voor de kwaliteit van leven. Momenteel krijgt nog geen 15 procent van de patiënten een borstreconstructie, ofwel een nieuwe of verbeterde borst. Opvallende trend is dat er steeds vaker om een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel wordt gevraagd, waarbij geen implantaten worden gebruikt.

Van de 15.000 vrouwen die jaarlijks de diagnose borstkanker krijgen, overleven er steeds meer. Daarbij is sprake van een toenemend aantal jonge vrouwen. Dit maakt het belang van het kennen van de mogelijkheden en het doen van een borstreconstructie steeds belangrijker. Het is aangetoond dat een borstreconstructie bijdraagt aan het herstel van vrouwen die behandeld worden voor borstkanker, doordat de psychologische, sociale en seksuele nadelen die samenhangen met het verlies van een borst verminderen.

Op 1 oktober zijn diverse operaties te volgen volgens één van de innovatieve reconstructiemethoden met lichaamseigen weefsel, de zogenaamde DIEP-lap methode. Daarnaast zijn er de zogenaamde oncoplastische reconstructies waarbij de plastisch chirurg een borstreconstructie doet na borstsparende chirurgie. Door deze samenwerking tussen chirurgen en plastisch chirurgen wordt soms de operatie van een borstamputatie veranderd in een borstsparende operatie. Naast de live-streaming via internet is het mogelijk voor publiek om de operaties in de deelnemende ziekenhuizen live op scherm te volgen en voorlichtingsactiviteiten bij te wonen. Meer informatie over de deelnemende ziekenhuizen en voorlichtingsprogramma’s zijn te vinden via www.nvpc.nl.

Vrouwen onvoldoende op de hoogte

Hinne Rakhorst, bestuurslid van de NVPC: “De meeste vrouwen weten niet wat er allemaal op het gebied van borstreconstructie mogelijk is, ondanks een overvol internet. Soms worden bepaalde behandelingen in ziekenhuizen niet aangeboden en is het mogelijk dat een andere behandeling in een ander ziekenhuis voor een patiënt een betere keuze is. Daarom is het zo belangrijk dat patiënten zich zo goed mogelijk laten informeren over wat de opties voor hen zijn. Die keus is aan de patiënt, niet aan de dokter.”

De NVPC heeft in dat kader recent een medische richtlijn opgesteld, waarin staat dat in een ziekenhuis waar borstkanker wordt behandeld een multidisciplinair team aanwezig moet zijn. Rakhorst: “Daarin hoort een plastisch chirurg en diens behandeling in het behandelplan van borstkanker. Dus naast de eventuele chemotherapie of bestraling, moet ook een borstreconstructie worden besproken. Op die manier kunnen vrouwen met borstkanker volledig worden geïnformeerd over de reconstructieve mogelijkheden die zij hebben en kan na een weloverwogen keuze een eventuele borstreconstructie uitgevoerd worden.”

Reconstructie met lichaamseigen weefsel

Bij borstreconstructie met lichaamseigen weefsel zijn er geen prothesen meer nodig om een borst te maken nadat deze voor bijvoorbeeld borstkanker is geamputeerd. Zo wordt bij de DIEP-lap methode met weefsel afkomstig van de buik een nieuwe borst gemaakt. Deze reconstructietechniek wordt sinds het jaar 2000 in Nederland door veel ziekenhuizen met grote regelmaat uitgevoerd. Deze reconstructie wordt veilig en goed door Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd. In 2013 zijn in Nederland ongeveer 900 borsten gemaakt met deze techniek. Elk jaar stijgt de vraag naar deze vorm van reconstructie. Deze vorm van borstreconstructie is echter niet voor iedereen geschikt die een borstamputatie heeft gehad wegens borstkanker of preventief bij erfelijke aanleg door bijvoorbeeld de genmutatie ‘BRCA1’. Extra risico hebben mensen die roken en overgewicht (BMI>35) hebben. De borstreconstructie is bovendien vaak goed mogelijk bij vrouwen die bestraald zijn.

Lees meer

Overweegt u een borstvergroting?

Een borstvergroting kan door het plaatsen van siliconen implantaten maar ook door middel van lipofilling (het inspuiten van lichaameigen vet).Onze Prive kliniek Esthetiek Nijmegen biedt deze twee mogelijkheden voor een borstvergroting. Informeer bij een van onze plastisch chirurgen over lipofilling en borstvergroting met siliconen implantaten.

Lees meer

Speeddaten met de Plastisch Chirurg

Vanuit Esthetiek Nijmegen willen wij iedereen die op vrijdag 22 november aanwezig was bij de opendag van onze kliniek hartelijk danken. Ook Kanaal 13 was aanwezig. Ze maakten een video reportage waar onder andere een laserbehandeling en een injectables behandeling te zien is. Daarnaast geeft onze chirurg Dr. E. Heine een korte toelichting over het doel van de opendag.

Klik hier om de video te bekijken op de website van kanaal 13.

Lees meer